DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2023

 

 

 

Memoriál Karla Podhajského

29.9-1.10.2023

 

 Tento rok se běžel již 85 ročník vrcholné mezinárodní soutěže ohařů Memoriálu Karla Podhajského a to pod záštitou OMS Olomouc. Na startu se objevilo 11 psů z ČR a 9 psů ze zahraničí. Zahájení bylo v krásdném lázeňském parku ve Slatinicích. Sice počasí nám nepřálo, napršelo během chvilky tolik vody, co nenapršelo dva měsíce předtím. Se startovacím číslem 19 jsme šli první den do lesa. Car předvedl svoji asi nejkrásnějším ohrádku. Následně na všech dalších disciplínách neudělal jedinou chybičku a tím jsme měli první den zdárně za sebou. O to větší nervy to byly druhý den. Začínali jsme na malém poli a hned na vlečce jsme obdrželi první trojku. Následovala práce na vodě a v rákosí. Přesto, že tam mělo spousta psů velké potíže, tak Car předvedl překrásnou temperamentí a bezchybnou práci. Poslední disciplínou byla práce na velkém poli.. Tam, kde se většinou léme chleba.. Přiznám se, nebyl to dobrý pocit, obvzláště když víte, že někteří psi před vámi tam skončili.. Ale Car předvedl opět krásnou prási, sice se dvěma trojkami za systém a klidy, ale měli jsme hotovo! A se ctí! Přiznám se, že v tu chvíli jsme vůbec netušili, jak vše dopadne, výkony psů byly vyrovnané. O to větší radsot byla, když se v kuloárech začalo špitat, že jsme vyhráli. Ano, Car dokázal to, jako málo psů před ním a to, že vyhrál jak Nominační soutěž, tak Memoriál Richarda Knolla a nakonec i memoriál Karla Podhajského. Celkově tedy I cena/ 480b a titul CACT a CACIT. 

Musím opět poděkovat celému sboru rozhodčích, pořadatelů, všem, co nám fandili a hlavně Jardovi za důvěru, že mi Cara k tomuto snu propůjčil. Také musím pogratulovat všem ostatním vůdcům. Byly to dva náročné dny, ale nezapomenutelné.. 

  

 

 

 

Memoriál Josefa Kobzy

22-23.9.2023

 

 Mezi MRK a MKP jsem ještě s Carem šel tréninkově MJK pod OMS Plzeň. Již jsem měl tu čest tento prestižní memoriál posuzovat, tak tentokráte jsem si to mohl vyzkoušet z druhé strany jako vůdce. I zde Car předváděl po oba dny pěknou vyrovnanou práci a i pře jednou dvojku z nahánění v hoštině, kdy ho to táhlo na druhou stranu, tento memoriál vyhrál v I ceně / 483b a dostal ocenění za nejlepší práci na poli. Opět mi nezbývá, než poděkovat Jardovi za propůjčení Cara. 

 

 

 

 

Memoriál Richarda Knolla 

25-27.8.2023

 

 I když na letošní MRK byla nominována jak moje IS Lara z Jirouškova dvora tak i NKO Car z Jirgalova dvora, tak jsem si musel vybrat pouze jednoho psa, kterého povedu. Moje volba padla na Cara. I když je Car mladší, tak přece jen v mých očích měl větší naději na lepší umístění. MRK se tento rok konal premiérově pod záštitou našeho OMS Benešov. Čímž jsem měl tak tochu výhodu oproti jiným startujícím. Ale jak všichni víme, vždy je to hlavně o zkouškovém štěstí.. A to my naštěstí měli.. Ale teď na začátek. Zahájení se konalo v krásném prostředí zámečku Tloskov u Neveklova. Nastoupilo 20 ohařů různých plemen. Po oba dny panovalo proměnlivé a nevyspitatelné počasí, které jistě přispělo do výsledku některých psů. Nakonec celý Memoriál dokončil v I ceně pouze jeden pes, pět spů ve druhé ceně, šest psů ve třetí ceně a osm psů nedokončilo. Naštěstí tím psem, který jako jediný dokončil v první ceně byl Car. Carovi se podařilo po oba dny projít takřka bez chyby. Jedinou trojku, kterou od pánů rozhodčích obdržel byla z klidu před srstnatou, na kterou jsme nepřišli. Celkově měl tedy I cenu/ 489b, CACT a dostal ocenění za nejlepší práci na poli. Moc tímto děkuji hlavně majiteli Cara Jardovi, že mi ho propůjčil. Také všem ostatním, kteří nám fandili a mysleli na nás.. Také děkuji sboru rozhodčích za korektní posuzování a všem kamarádům za perfektně odvedenou práci pořadatele. 

 

 

 

Nominační soutěž na MRK 2023

 

 NS se tento rok konala při OMS Břeclav a to ve dnech 6-8.5. konkrétně v obci Šitbořice. Nanominované jsem měl tentokráte dva psy. V sobotu se jako první postavil na start NKO Car z Jirgalova dvora. Car vše zvládnul výborně a i přes nevlídné počasí, které panovalo po celý cen, prošel v plném počtu bodů, když jako jediný měl štěstí i na zajíce. Car tedy I cena 280b. Lara startovala třetí den NS. Lara od pánů rozhodčích obdržela dvě dvojky, nějakou trojku a v konečném součtu to byla III.cena 256b.

Celkově za všechny tři dny Car NS vyhrál , Lara obsadila 13 místo/36. Oba si tedy zajistili postup na MRK, který se letos bude konat na konci srpna u nás v Benešově. 

Odkaz na výsledkovou listinu zde: https://www.loveckypes.cz/wp-content/uploads/sites/4/2023/05/Vysledkova-listina-se-znamkami-celkove.pdf?x83582

 

 

 

 

Prea úspěšně složila zkoušky vloh

 

 Dne 29.4.2023 naše odchovankyně Prea z Jirouškova dvora absolvovala ZV OMS Benešov, které vyhrála! Tímto její majitelce Andree Lukáčové moc gratuluji a děkuji za výbornou prezentaci. 

 

 

 

 

Bereta už běhá za duhovým mostem.. 

 

 Dne 6.3. bohužel navždy dotlouklo srdíčko naší Berety.. Její zdravotní stav se jí náhle natolik zhoršil, že nešlo než udělat to nejtěžší rozhodnutí.. Ale teď už zase běhá po věčných polích tam nahoře a už ji nic nebolí... Díky za vše Beretko. Nikdy na tebe nezapomeneme....heart

 

 

 

 

 

Bereta slaví

 

 Dne 21.2.2023 oslavila naše Bereta svoje třinácté narozeniny.. Přejeme ji do dalších let spoustu zdraví a životního  eleánu, kterého má stále na rozdávání.. :-)

 

 

 

 

Memoriál Richarda Knolla 

25-27.8.2023

 

 I když