DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2016

 


 

Krásné svátky

Příjemné a klidné vánoční svátky a v novém roce 2017 hodně osobních i chovatelských úspěchů Vám přejí všichni z chovatelské stanice z Jirouškova dvora

 

 


 

Sezóna honů

Jako již každý rok, i letos na podzim nám začala sezóna honů. Foto je z honu, který se konal 10.12.2016 v Maršovicích. Na první fotce je naše Gera a na druhé fotce je společně Gwena a Gera. 

 

 


 

Soutěž Svatého Huberta Konopiště 2016

 

Zkusit se má všechno... A tak po delší době přišlo opět na Beretu:-). Soutěž sv. Huberta jsem znal pouze z pozice rozhodčího a nikoliv z pozice vůdce. Letos jsem se rozhodl to změnit. Bohužel na nějakou delší přípravu nebyl čas. To se také odrazilo ve výsledku a Bereta skončila " až " na 7. místě. Zatím co její syn Grif z Jirouškova dvora měl trochu více zkouškového štěstí a mezi ohaři obsadil první místo. Tímto Zdenkovi a Grifovi velice gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci naší chovatelské stanice. 

 


 

Grif z Jirouškova dvora

 

Z Vrchotových Janovic nám došla fotka Grifa na kachním honě... 

 

 


Bereta Apoli Gwen

 Také Beretě už začala sezóna.. A to sezóna lovů. Jako první byl hon na kachny v Maršovicích. 

 


Gwena a Gera z Jirouškova dvora PZ

17.9.2016 se konaly v Maršovicích podzimní zkoušky ohařů. Naše chovatelská stanice měla velké zastoupení. Kromě naší Gery a Gweny nastoupil také Grif p. Kruchni a Garp p. Zelingera. 

Zkoušky zaslouženě s plným počtem bodů vyhrála Gwena, které ani na jedné disciplíně nezaváhala a předvedla velice pěknou práci. Gera si odnesla celkem tři trojky a celkově 288b v I.ceně. Také Grif dokončil zkoušky v I.ceně s 283b a Garp s 284b ve II ceně. Všem vůdcům gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

 


Úspěchny našich odchovanců

Tak se k nám donesly zprávy, že Garp z Jirouškova dvora úspěšně složil lesní zkoušky, které dokončil ve II.ceně s 219 body. 

Také Gita z Jirouškova dvora má za sebou zkouškovou premiéru.  Absolvovala podzimní zkoušky v I.ceně s 289 body. 

 


 

Gaston a Gorby z Jirouškova dvora PZ

 

Od majitelů Gastona a Gorbyho nám došla skvělá zpráva. Oba psi mají za sebou podzimní zkoušky a oba je zvládli v I.ceně! Gaston je dokonce s 289 body vyhrál. Oběma majitelům gratulujeme a děkujeme za vzornou prezentaci naší CHS. 

 


 

Sraz Chlumčany 

 

Již tradičně proběhl na začátku července v Chlumčanech u Plzně sraz loveckých psů spojený s výcvikem. Pro naši Geru i Gwenu to byla premiéra, kterou ale zvládly výborně. Pár fotek ze srazu si můžete prohlédnout zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/6305312281973418929

     A video Gery vlečka se srstnatou zde: https://youtu.be/feZWq-SImUQ

 

 


 

Klubová výstava psů Konopiště

 

Dne 5.6.2016 pořádal Český pointer a setter klub klubovou výstavu. Naše CHS byla zastoupena takřka ve všech třídách. Všem majitelům gratulujeme a děkujime za reprezentaci naší CHS. 

 

Psi třída mladých: Garp z Jirouškova dvora VD

Psi mezitřída: Gorby z Jirouškova dvora V2

 

Psi třída pracovní: Grif z Jirouškova dvora V5

Feny třída mladých: Gera z Jirouškova dvora VD

Feny mezitřída: Gwena z Jirouškova dvora VD

 


 

Oblastní výstava psů Kačina

Dne 21.5.2016 proběhla v zámeckém parku na Kačině Oblasní výstava psů. Pro Gwenu i Geru to byla výstavní premiéra. Gera si od paní rozhodčí Dolejšové odnesla ocenění Výborná ve třídě mladých a Gwena v mezitřídě ocenění Výborná, Oblastní vítěz. 

 

 


 

Gera a Gwena Jarní pohár ČPSK

 

V sobotu 7.5.2016 v Blevicích pořádal Český pointer a setter klub Jarní pohár. Jarní pohár jsou zkoušky vloh,ale o hodně přísněji hodnocené. Nastoupilo celkem 16 psů. Naši skupinu posuzoval p. Šabatka a pí Straková. Gwena předvedla velice pěknou práci, měla vystavení na srnčím, které pěkně uklidovala. Na pernatou nepřišla a tak závěrečné hodnocení bylo až na trojku z klidů před pernatou a postupování samé čtyřky. To Gera měla zkouškového štěstí méně a tak po zralé úvaze se Jirka ml. nakonec rozhodl odstoupit. 

Gwena z naší skupiny dopadla nejlépe a celkově obsadila 4. místo. Byla ale nejlepším irským setrem a získala tak putovní pohár I. Rafalské. Posledním irských setrem, který tento pohár získal byla její maminka Bereta Apoli Gwen. O to víc si ho vážíme a máme z toho radost.. 

 

 

 


 

Gera a Gwena zkoušky vloh 

 

30.4.2016 proběhly na Konopišti zkoušky vloh ohařů, Které pořádal OMS Benešov. Tyto zkoušky byly premiérou Gery, Gweny, ale i našeho Jirky. Ten ve svých 16-ti letech vedl vůbec poprvé. A že mu to šlo velice dobře dokazuje fakt, že Gera, kterou vedl, dokončila zkoušky v plném počtu bodů. Stejně dopadla i Gwena , která také ukázala velice pěknou práci. Celkově tedy obě udělaly zkoušky v I.ceně s 228 body. Gera díky abecedě skončila na 4. místě a Gwena na 5.místě. Mezi startujícími byl také Garp z Jirouškova dvora, který zkoušky dokončil pouze s jednou trojkou z klidů před pernatou. 

Ve stejném dni probíhaly i zkoušky vloh OMS Příbram, které se konyly v Sedlčanech. Ne těchto zkouškách byl i Gorby z Jirouškova dvora, který dostal trojky z klidů před pernatou i před srstnatou. 

 


 

Nové fotky štěňátek

 

28.4. proběhlo velké focení štěňátek za které velice děkujeme Jarce Křivánkové a Hance Kaprové.

Celé album si můžete prohlédnout zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/6278695931946328961

 

 

 


Svod psů Maršovice

9. 4. 2016 proběhl na myslivně v Maršovicích svod loveckých psů. Kromě naší  Gery ( první foto ) a Gweny ( druhé foto) se ho zúčastnili i ostatní štěňata vrhu G z Jirouškova dvora, za což všem majitelům velice děkuji. 

Více fotek ze svodu zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/SvodMarsovice2016#

 


Štěňátka 17 dní

Nafotili jsme nové fotky štěňátek. Všechna jsou v pořádku a některé fenečky stále k zadání...

 


 

 Máme štěňátka !!

 

Dne 18.3.2016 přivedla Bereta na svět svůj druhý vrh v počtu 6 fenek a 2 pejsci. Bereta i štěňátka jsou v pořádku. Stále máme volného pejska i fenky. V případě Vašeho zájmu o štěňátko z tohoto perspektivního spojení mne neváhejte kontaktovat na emailu: jirousekjesenice@seznam.cz nebo na tel : +420 606 825 877+420 606 825 877

 

 

Gera a Gwena DKK

Dne 14.3.2016 jsme se vydali do Litoměřic do ordinace MVDr. Jiřího Vomáčky na vyšetření DKK potomků prvního vrhu naší Berety. Kromě Gery a Gweny jel ještě jejich bratr Grif, kterého vlastní p. Kruchňa. Vyšetření dopadlo skvěle a všichni tři sourozenci mají DKK 0/0 neboli A/A !

 

 


 

 Krytí Berety

Dne 16.1. 2016 jsme se vydali na Slovensko, kousek za Bratislavu k manželům Héželovým, aby jsme nakryli Beretu. Na Navarra jsme dostali doporučení kvůli jeho výborné práci. Přestože Navarro nikdy nekryl, svůj úkol zvládl skvěle a všechny nás svou rychlostí mile překvapil. Po příjemném večeru u manželů Demčákových, kterým tímto děkujeme za jejich pohostinost, jsme vše ráno zopakovali. Navarro opět nezklamal a tak jsme se mohli vydat k domovu a už jen čekat, jak vše dopadne....