DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2018


 

Krásné svátky a hodně štěstí a zdraví v Novém roce Vám přeje CHS Z Jirouškova dvora

 

 

 

Hony, hony a zase hony... 

 

Tak jako každý rok, tak i letos se naši psi účastní honů na drobnou zvěř a kachny. 

 

 

Štěňátka v nových domovech... 

 

Nastal čas odchodu a tak se štěňátka vydala do svých nových domovů.. Popřejme jim tedy mnoho štěstí a jejich novým majitelům hodně zdaru s jejich novými kamarády:-) Snad o nich ještě uslyšíme... 

 

 

Naše nová naděje... 

 

Z posledního vrhu Berety Apoli Gwen jsme si doma nechali malou Jessy z Jirouškova dvora. Prozatím je maličká, tak uvidíme, co nám z ní vyroste a zda půjde ve šlépějích její úspěšné matky.. První její větší výlet vedl po moravských sklípcích.. :-)

 

 

 


 

Memoriál Richarda Knolla 

 

25-26.8. se při OMS Česká Lípa konal jubilejní 44.ročník Memoriálu Richarda Knolla. Při pátečním slavnostním losování nám byl přidělen los č. 16. To znamenalo jít první den do lesa. Na společných disciplínách přinášení lišky přes překážku i klidech na stanovišti předvedla Gwena velice pěknou práci a byla ohodnocena známkami 4. Vlečku s liškou také udělala moc pěkně za 4, ale pak přišlo to, co nikdo nečekal... Při vlečce se zajícem došlo ke zkratu v chování Gweny a tak jsem se rozhodl ze soutěže odstoupit... Buhužel i to se někdy stává a i sebelíp připravený pes zrovna nemá svůj den... Těžko říct, co toho bylo příčinou, každopádně se stávají i horší věci.. I tak jsme si odnesli pěkné vzpomínky a všem, co nás přijeli podpořit děkujeme.. Snad někdy příště... 

Vítězem se zaslouženě stal Matouš Charvát s fenou NKO Ella Fons Vitae

Výsledkovou listinu si můžete prohlédnout zde: http://www.cmmj.cz/Files/dd/dd711250-392e-481b-b337-1110dc6a212f.pdf

a fotky od Nikoly Balajkové zde: https://www.zonerama.com/NikiBalajkova/Album/4585780

 

 


 

Cvičíme s Gwenou... 

 

 

 

 


 

Krytí Gery

 

22.7.2018 proběhlo plánované krytí naší Gery z Jirouškova dvora. Kryli jsme stejně jako loni psem Tim ze Srbeckých luhů. Jak vše dopadlo se zatím uvidí... Štěňátka by se měla narodit koncem září 2018. Pokud by jste měli o štěňáto z tohoto spojení zájem, tak nás můžete kontaktovat na tel 606 825 877 nebo jirousekjesenice@seznam.cz

  

 

 

                 

 

 


 

Úspěchy našich odchovů na výstavách... 

 

Poslední dobou proběhlo několik výstav, na které byli přihlášeni naše odchovy. Asi největší radost nám udělal Grif z Jirouškova dvora (Bereta Apoli Gwen x Pad ze Srbeckých luhů), kdy na klubové výstavě na Konopišti dostal ve třídě pracovní v konkurenci 4 psů ocenění V1, CAC a splnil tímto podmínky pro udělení titulu Český šampion. 

Této výstavy se také účastnila Heidy z Jirouškova dvora (Bereta Apoli Gwen x Navarro Jay Slovak Base), která také v konkurenci několika fenek dostala ocenění V1, CAC. 

16.6. v Náměšti na Hané proběhla Klubová výstava moravskoslezského klubu akglických ohařů a zde naši CHS zastupovala ve třídě mladých fenka Chyra z Jirouškova dvora (Bereta Apoli Gwen x Almost Picasso Daisy Rain). Ta si odnesla ocenění V3. 

A na Národní výstavě pořádané 30.6.2018 v Klatovech Heidy z Jirouškova dvora ve třídě pravovní v konkurenci tří fenek si od pana rozhodčího MVDr. Šimka odnesla ocenění V1, CAC. 

Moc tímto jejich majitelům gratulujeme a děkujeme za velice pěknou prezentaci. 

Grif

 


 

Chyra zkoušky vloh

 

 

Z Moravy nám došla skvělá zpráva. Naše odchovankyně Chyra ( Bereta Apoli Gwen x Almost Picasso Daisy Rain ) absolvovala zkoušky vloh v I ceně / 210b. Tímto p. Zdražilovi gratulujeme! 

 

 


 

Jarní pohár ČPSK

 

Dne 8.5.2018 se jako každoročně konal v Blevicích Jarní pohár českého pointer a setter klubu. Naši CHS v letošním roce reprezentovali tři odchovánci. Z vrhu G pes Gorby ( uprostřed) a z vrhu H fenky Hanny ( vpravo)  a Heidy ( vlevo) . Vítězem celého dne se stal s plným počtem bodů pes Gorby, který zároveň získal i pohár Ireny Rafalské pro nejlepšího irského setra. Jen pro připomenutí... Je to již třetí pes za sebou z vrhu G, který jej získal. Předloni to byla Gwena, loni Grif a letos Gorby. Před nimi najdeme však na jmenovkách i jméno jejich maminky Berety Apoli Gwen a také její maminky Desiry z Košumberka. Toto svědčí o opravdu dobrých loveckých vlohách této linie. Tímto ještě jednou panu Peterkovi gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci naší CHS. 

 

 

 


 

Nominační soutěž MRK

 

Dne 4-6.5.2018 proběhla na OMS Kolín Nominační soutěž MRK.  Do této soutěže byla nominována naše Gwena z Jirouškova dvora na základě výsledků všestranných zkoušek v loňském roce. 

Gwena nastoupila na start v sobotu. Po vylosování čísla šest nastupovala první na vodní disciplíny. Zde si vedla výborně a do lesa odešla s plným počtem bodů. Ani tam se nic nezměnilo a jak šoulačku, tak barvu vypracovala ve čtyřkách. Následoval dlouhý odpočinek a přejezd na velké pole. Zde už přišla i nějaká ta trojka a bohužel z klidů před pernatou i dvojka a následný pád do druhé ceny. Po celém dni si Gwena odnesla celkový součet 255 bodů ve druhé ceně. I to však stačilo a tím se nominovala na Memoriál Richarda Knolla, který bude poslední víkend v srpnu v České Lípě. 

Fotky focené Nikolou Balajkovou si můžete prohlédnout zde: 

https://www.zonerama.com/NikiBalajkova/Album/4317461

 


 

Máme štěňátka !!

 

Dne 22.4.2018 přivedla Bereta Apoli Gwen na svět svůj poslední vrh v počtu dva pejsci a dvě fenky.

Volného máme jednoho pejska. Uvítáme pouze zájemce o myslivost a popř chov.